Zarezerwuj stolik

Kolacja w Senses

2020-01-14 00:00:00
Warszawa to miasto niesamowicie dynamicznie rozwijające się. Nie tylko, jeśli chodzi o architekturę i kulturę, ale również gastronomię. Również dlatego stolica stała się domem dla naszej Restauracji.

Zależało nam na stworzeniu miejsca magicznego, zupełnie innego niż wszystkie. Takiego, w którym używane na co dzień zwykłe słowo „kolacja” nabierze wyjątkowego sensu.

 

Szybkie tempo życia i ciągła praca przyzwyczaiły ludzi do szybkich posiłków, jedzonych w pośpiechu i często samotności bądź w towarzystwie telewizora czy laptopa. Naszym celem jest powrót do kolacji w jej pierwotnym rozumieniu - spokojnych, zasiadanych spotkań z najbliższymi i cieszyć się sobą nawzajem.

Daj się pobudzić

Dodatkowo chcemy również pozwolić Państwu cieszyć się daniami, których na co dzień próżno szukać w sklepach czy restauracjach. Wyjątkowe, kilku bądź kilkunasto daniowe, przygotowane z najwyższą starannością, zestawy zaskoczą wielu gości nie tylko niesamowitym smakiem i kompozycją składników, ale również wyglądem. Potrawy, które znajdziecie Państwo na naszych talerzach to małe dzieła sztuki, które na pierwszy rzut oka zdają się być tak piękne, że aż szkoda ich próbować. Ale gdy tylko się to zrobi, nie sposób się od nich oderwać. Delikatność miesza się tu z wyrazistością, a różnorodność tekstur wpływa na zmysły w absolutnie niespodziewany sposób.
Tutaj nic nie jest takie, jakim się z początku wydaje. Proponujemy Państwu podróż po kulinarnych doznaniach, których nie doświadczycie nigdzie indziej. To kolacja, która rozbudzi Wasze zmysły i sprawi, że wyobraźnia zacznie pracować na zwiększonych obrotach, otwierając przed Wami świat, którego wcześniej nie mieliście okazji odwiedzić...

Wine Pairing jako uzupełnienie ideału

Jeśli chcecie doznań jeszcze intensywniejszych do kolacji proponujemy Wine Pairing. Współpracujący z nami sommelierzy do każdej potrawy dobierają wino tak, żeby wznieść ich smaki na kolejny poziom. To niesamowite, jak dobrze dobrany alkohol potrafi podkreślić konkretne składniki, znajdujące się serwowanych daniach.

Głowa pełna nowych pomysłów

Za daniami, serwowanymi w Restauracji Senses stoi nasz Szef Kuchni - Andrea Camastra, który chętnie dzieli się z nami swoimi niesamowitymi pomysłami na coraz to nowsze i ciekawsze dania. Jego miłość do jedzenia i dbałość o najwyższą jakość wykorzystywanych w kuchni produktów widać i czuć na każdym talerzu. To perfekcjonista, kochający nowatorskie rozwiązania, dzięki którym kolacja w Restauracji Senses będzie wyjątkowa pod każdym względem.




Hello! My name is Andrea Camstra. I am head chef of SENSES Restaurant, and this is our blog. We publish here on an ongoing basis informations about what is happening with us. I hope you will check it out often!