Zarezerwuj stolik

Menu degustacyjne w restauracji Senses

2019-12-19 00:00:00
Szukasz zaskakującego menu, które pobudzi Twoje kubki smakowe? Czegoś, co zostanie na dłużej w pamięci nie tylko w myślach ale i na podniebieniach? Zapraszamy na prawdziwą ucztę dla smakoszy - na menu degustacyjne Restauracji Senses.

Andrea Camastra przygotowujący wraz z zespołem menu degustacyjne

Menu degustacyjne Restauracji Senses to prawdziwa uczta dla osób doceniających niecodzienne, chwilami wręcz zaskakujące, kombinacje smakowe. Szef Kuchni Andrea Camastra przygotował trzy sety menu degustacyjnego do wyboru. Każdy z nich różni się ilością podawanych dań. Najmniejsze zestawy są serwowane od poniedziałku do czwartku, a średnie i duże również w weekendy.

Pierwsze skrzypce - potrawy, drugie - ich autor

Potrawy są oczywiście największymi gwiazdami menu degustacyjnego, jednak nie sposób nie wspomnieć o ich autorze. Andrea Camastra, szef kuchni restauracji Senses to człowiek, który niejednego mógłby obdarzyć swoją energią. Do Polski ze słonecznej Italii ściągnęła go miłość do dziewczyny, a zamieszkawszy w kraju nad Wisłą postanowił oddać nam też trochę swojej miłości do doskonałego jedzenia. Życie w Polsce dzieli między Warszawę a Kolbuszową, ale mimo licznych podróży, pracuje bez wytchnienia. To właśnie talent i determinacja pozwoliły mu osiągnąć tak duży sukces - w 2019 roku Andrea został wyróżniony tytułem jednego ze stu najlepszych kucharzy świata według magazynu „Le Chef”!

To, co wyróżnia Andreę, a tym samym naszą restaurację, to niezwykle otwartość i kreatywność. Szef kuchni wykorzystuje najnowsze techniki kulinarne i zgrabnie łączy je z tradycyjnymi. Ciągła chęć rozwoju i doskonalenia się sprawia, że potrawy serwowane w ramach menu degustacyjnych nieustająco zaskakują naszych gości, udowadniając często, że nie wszystko jest tym, na co z początku wygląda… Brzmi tajemniczo? Dokładnie o to nam chodziło… Chcemy otwierać umysły, bawić się zmysłami, powiedzieć „nie” ograniczeniom i zasadom i pokazać, jakie cuda można zdziałać dzięki wyobraźni. Serwowane przez nas dania to małe dzieła sztuki, które poza wyśmienitym smakiem są również niezwykle piękne.

Wine Pairing - idealna para do menu

Do każdego z nich można dodać również Wine Pairing. Ogromna wiedza współpracujących z nami sommelierów pozwoli na idealne dopasowanie wina do potrawy, dzięki czemu smak jedzenia zostanie dodatkowo podkreślony i zostanie z niego wydobyte wszystko, co najlepsze. To wyjątkowa okazja, aby zrozumieć i na własnym podniebieniu doświadczyć jak istotny jest rodzaj rodzaj trunku, na który decydujemy się podczas kolacji. To doświadczenie, które zmieni Twój sposób myślenia o winie.

Menu degustacyjne w Restauracji Senses to coś więcej niż kolacja. To doświadczenie, o którym pamiętać będziemy jeszcze długo po odejściu od stołu. To czas, który udowodni, że jedzenie to sztuka przez duże S i że warto je celebrować. Te piękne i smaczne chwile zostaną we wspomnieniach Twoich i najbliższych na zawsze.




Hello! My name is Andrea Camstra. I am head chef of SENSES Restaurant, and this is our blog. We publish here on an ongoing basis informations about what is happening with us. I hope you will check it out often!